Fru Simonsen har alltid vært opptatt av de gode opplevelsene i livet og det å være i øyeblikkene. Hun har aldri latt alderen være noen begrensning for å ta sjanser og oppleve nye, spennende ting.  

– Det at hun sier mer ja enn nei er dette samarbeidet et resultat av, sier Anne Karen Taule.

Flere ganger i året reiser den livsglade 93-åringen fra Stavanger til Haugesund får å ta behandling med Green Peel og pleier huden sin selv med hjemmeprodukter hver dag. Dette har ikke blitt et mindre viktig fokus for henne med alderen.

– Mer enn noen gang er hudhelse viktig for meg. Når jeg drar fra Stavanger til Haugesund for Green Peel er det fordi jeg vet at det er noe som styrker helsen. Dette ønsker jeg skal nå frem til andre også. Selv om jeg synes det er like viktig i min alder å ta seg godt ut med farge på vipper og bryn og lignende er Schrammek for meg i et helseperspektiv. I tillegg til den gode opplevelsen av å være i salongen er hudhelsen i sentrum, sier Sigrid.

Med årene har Sigrid opplevd at huden har blitt svekket og mindre motstandsdyktig. Hun har også hatt tilløp til hudkreft.

– Med jevnlige Green Peel-behandlinger og bruk av Dr. Schrammek hjemmeprodukter har hun oppdaget at huden har blitt mye sterkere og sunnere, sier Taule.

Aldrende hud

I en aldrende hud vil de små blodkarene som forsyner huden med oksygen og næringsstoffer være mindre effektive. Dette fører til at cellefornyelsen vil gå saktere. Kollagenfibrene svekkes og danner tverrbindinger. En reduksjon av elastiske fibre, gjør at huden blir mer uelastisk, den blir slappere og det dannes dype linjer i huden. Med årene blir huden også utsatt for  fuktighetstap og sensitivitet som skyldes mangel på fuktighetsbevarende stoffer, og at svette- og talgproduksjonen reduseres ved økt alder.

– Dette kan resultere i at huden blir mindre motstandsdyktig, noe som betyr at hudens evne til å beskytte mot ytre stress som UV-stråler, negative miljøpåvirkninger, kulde og varme avtar. Symptomer som rødhet, kløe, svie og tørrhet kan være vanlig. Hudens overflate vil bli grålig på farge og ikke lenger ha en frisk og glatt overflate, sier Taule.

Ved å oppsøke hudpleiesalong for jevnlige Green Peel-behandlinger sammen med hjemmeprodukter som styrker hudbarrieren kan disse plagene forbygges og reduseres. Green Peel er en effektiv peeling utviklet av hudlege Dr.Christine Schrammek allerede i 1958. En naturlig urtepeeling, med samme pH som huden. Den styrker hudbarrieren og stimulerer effektivt alle hudens funksjoner som svekkes med årene.

– Etter jevnlige behandlinger føler jeg at huden min gjenspeiler mer av min innvendige friskhet og styrke. Det er ikke behagelig å være sensitiv og svak i huden, der du frykter skader fra sol og diverse.  Det er en stund siden linjer og rynker var et fokus – det betyr ikke noe for meg i min alder. Man blir aldri for gammel til å ønske seg en sunn, glødende og frisk hud, sier Simonsen.

– Dette er et fokus vi ønsker skal nå ut til alle. Sigrid er en unik modell, sier Taule. – Hun er ikke bare et godt eksempel på hva rett behandling kan gjøre med huden, men hun er også en mentor for oss der hun viser kunsten av å få det beste ut av øyeblikkene. Det er tross alt i nuet vi lever, uansett alder. Man blir aldri for gammel til å bli den beste utgaven av seg selv.