– Det er et faktum at vi blir mange flere eldre og vi lever lenger enn tidligere. Innen 2050 vil en av fem være over 60 år. Det vil påvirke alt og alle, sier Ingelin Testad, leder ved SESAM kompetansesenter for eldremedisin og samhandling i Helse Vest.

På SESAM-konferansen i Stavanger har forskningsmiljøer og eldreomsorgen i mange år jobbet med å styrke tilbudet til de eldre. Nå ønsker SESAM å ta samarbeidet et langt steg videre.

– Vi har fått til mye bra i fagmiljøet her, men vi ser at vi må nå mange flere fremover og jobbe mye bredere for å etablere flere former for samarbeid, derfor lanserer vi WiseAge i høst, sier Testad.

WiseAge skal bli plattformen for pårørende, næringslivet, politikere, pasienter og alle andre som har ideer om hvordan eldre kan leve gode liv.

– Du kan godt kalle det en plattform for åpen innovasjon og engasjement, med utgangspunkt i forskningen vi gjør, sier Ingelin Testad.

– Vårt mål er å gjøre Stavanger-regionen til et internasjonalt kompetansesenter for utvikling av et eldrevennlig samfunn, vi har alle muligheter til dette når vi står sammen. Til høsten går vi i gang for fullt, avslutter hun.