FAKTA

Fred. Olsen Travel er agent for Fred. Olsen Cruise Lines som har fire skip som seiler utifra England. Vi har unike reiseruter og anløper havner store cruiseskip ikke kan anløpe. Her kan du velge mellom kortere cruise til lengre verdenscruise. Våre cruiseskip er små, intime og har sjel. Atmosfæren om bord er stille og rolig noe våre kunder setter stor pris på.

Langtidsferie om bord på en av våre cruiseskip gir deg muligheten til å oppleve hele verden uten stress og mas. Du pakker ut kofferten en gang og opplever nye spennende destinasjoner nesten hver dag. Dette er en unik mulighet til å reise bort fra norsk vinter i noen uker eller flere måneder.

Våre cruisekonsulenter har bred erfaring og gode kunnskaper om våre skip og reiseruter. Ta gjerne kontakt for persolig service på telefon 22 34 11 11 eller gå inn på våre nettsider; www. Fredolsentravel.no

Laila Langseth kan ikke få skrytt nok av cruise som ferieform. Hun har, sammen med sin mann, blant annet reist jorden rundt med Fred Olsen Travel AS.
– De skipene vi har reist med har sjel. Og når du reiser med et så lite skip, kommer du inn i havner hvor de større skipene ikke kan gå. Det betyr at du får sett steder som Påskeøya, for eksempel. Det er fantastisk å se disse stedene før utviklingen får gått sin gang. Når det bare er 750 passasjerer om bord, blir det også roligere, noe som passer oss bra.
Et cruise er veldig sosialt, og Langseth synes det er mye bedre å bruke pengene på denne ferieformen enn å sitte i en ferieleilighet.
– Vi har hatt leilighet i Spania, men vi synes det er mye bedre å bruke pengene våre på verdenscruise. Vi kjenner mange som fortsatt har leilighet i Spania, og det er mange av dem som sitter alene. Man skal ikke være redd for å reise alene på disse cruisene, for man blir så godt tatt vare på.

Et hav av opplevelser

Når du anløper en ny havn, kan du bare pakke en liten veske med litt penger og en flaske vann før du går i land i alle de eksotiske havnene skipet anløper. For de fleste papirer er allerede ivaretatt av rederiet.  Du kan bruke timevis på et rikt utvalg av utflukter i land som er knyttet opp mot lokal kultur og historie.
Om bord i skipet tilbys det også et utall aktiviteter for de timene som blir tilbrakt på havet.
– Du kjeder deg ikke i det hele tatt. Det er en masse kurs og foredrag, det er bridge, danseundervisning med egne danseverter om bord, håndarbeidsklubb og treningsstudio.
Man kan legge puslespill eller hvis man ønsker å lese,  har de et hyggelig bibliotek. Du kan til og med spille golf.
Rederiet arrangerer internasjonale kvelder med fantastisk mat fra forskjellige verdenshjørner.
– Det er noen som spør meg om ikke jeg blir matlei om bord, men det blir jeg overhodet ikke, hvis du en dag ikke har lyst til å være så formell, er det mulig å gå i kafeen eller spise ute på dekk. Hvis været tillater det, blir det også arrangert grilling ute på dekk.
Trenger du rekreasjon og hvile, får du den hjelpen du trenger for å virkelig klare å hente deg inn igjen på et cruise.  I fjor hadde mannen til Laila Langseth brukket lårhalsen rett før de dro, og hun kan ikke få rost personalet om bord nok.
– De er helt utrolig service mind-ed, alle smiler og hilser. Mens jeg var i land, ble mannen min passet på av besetningen. De hentet mat og kaffe til ham, hjalp ham opp på dekk, og tok så godt vare på ham. Det er bare et eventyr, vi er helt tent vi, både mannen min og jeg, sier Laila med et smil.