Astrid og Finn Aamodt, Foto: Privat.

–Hun ble lam fra nakken og ned etter en nakkeoperasjon for ti år siden. Takket være iherdig tren-ing, og flere opphold i Spania kan hun i dag bevege seg med rullator. Hun og hennes mann, Finn Aamodt, har vært på sykehjemmet Finca el Romeral tre ganger. Det er ikke bare godt for Astri. Hennes mann, som er med som ledsager, sier oppholdene er livgivende for dem begge.
- Det er helt nydelig. Det er jeg som hjelper henne her hjemme, og det er veldig hyggelig, men der nede står de til tjeneste døgnet rundt, og det er veldig godt å slippe taket en gang imellom.

Ferie på et sykehjem

Det er mange ektepar som kanskje vegrer seg for å reise på ferie når den ene ektefellen er pleietrengende, men reiser man til et sted som Finca el Romeral har man 24 timers hjelp. De følger deg til og med på hele turen.
- De følger oss fra Oslo og helt frem, og der nede får vi hjelp til alt. Som ledsager er det uendelig godt. Min kone er avhengig av hjelp både morgen og kveld, blant annet for å komme seg ut av sengen og dusje. Den hjelpen får vi på Finca el Romeral.

Et opphold på sykehjem i Spania

Det er en ferie for både den pleietrengende og for ledsageren. Ifølge Aamodt er det veldig godt brukte penger.
- Det koster jo penger, spesielt hvis man ikke får støtte, men vi sier at vi ikke kan bruke penger på noe mer fornuftig enn dette, det er et skikkelig avbrekk i hverdagen. Betjeningen er helt fantastisk, og stedet er veldig hyggelig, det er lite,
med en hjemlig atmosfære. Og så har de en helt fantastisk kokk. Vi skal helt sikkert tilbake dit.
Finca el Romeral har en avtale med Oslo Kommune. Kontakt din bydel for mer informasjon.